Documentaire restauratie SCH-236 Noordster, gedetailleerd verslag

Deze documentaire over de restauratie van de Scheveningse haringlogger SCH-236 Noordster duurt 1,5 uur en laat vanaf het tweede jaar van de restauratie zo’n beetje álle stappen van deze restauratie zien. Bovendien is er een voorwoord opgenomen en maken meerdere interviews onderdeel uit van de documentaire. Er is ook een 6,5 minuut versie met voice-over en ondertiteling; deze is eveneens in het portfolio te bekijken.

ONZE OPDRACHT Cor Lammens, bestuurslid van Stichting Van der Toorn in 2018: ‘Wij zoeken iemand die de restauratie van de SCH-236 kan verfilmen.’

ONZE UITVOERING Na een intakegesprek waarin we zoveel mogelijk informatie probeerden los te krijgen over het doel van de film, het belang dat de stichting hierin heeft en de doorlooptijd zijn we aan de slag gegaan. Wat we echter niet konden bevroeden is dat de restauratie vanaf ons gesprek niet nog eens 2 maar in totaal 6 jaar zou gaan duren. Wij zijn ingestapt in het tweede jaar van de restauratie. E.e.a. betekende dat we jaarlijks tientallen keren op en neer naar Scheveningen haven gereden zijn, camera’s hebben achtergelaten om te laten filmen door de vrijwilligers en zeker in het begin gebruik hebben gemaakt / moeten maken van bestaand beeldmateriaal. We waren immers en zoals aangegeven pas een jaar ná de start van de restauratie in dit avontuur gestapt. De  Scheveningse vrijwilligersploeg bleek niet zo gesloten als aanvankelijk vermoed; al snel werden we geaccepteerd als (kennelijk onvermijdbaar bij-effect) van de restauratie. Wij hebben het in ieder geval als erg leuk maar ook leerzaam ervaren.

  • Over onze portfolio
    In onze portfolio treft u per project een videofilm, een beschrijving van onze opdracht en informatie over of een testimonial van onze opdrachtgever aan. Ook treft u ònder de videofilms foto's aan die veelal zijn gemaakt tijdens de opnames. Helaas zijn -op verzoek van de klant- véél van de door ons gemaakte videofilms niet openbaar. Wilt u iets laten maken maar ziet u daarvan geen voorbeeld terug in ons portfolio, laat het ons aub weten.
× Whatsapp