Dronefilm

Dronefilm maken bij Slateboard

Gecertificeerd
Verzekerd
Professioneel

Sinds 2016

vliegen wij met een drone. Daarmee waren we een relatieve “early adapter”. De opnames die wij vanuit de lucht maken zijn veelal voor onze eigen producties maar ook voor die van derden. De opnames voor onze eigen producties zijn vaak onderdeel van een mééromvattende video-opdracht. Daarbij moeten onze opnames vanuit de lucht, net als álle opnames, ook een doel dienen en een verhaal vertellen. Dit alles neemt niet weg dat we óók video’s maken die geheel bestaan uit drone-opnames. En we vliegen dus niet alleen voor onze eigen producties maar ook in opdracht van anderen. Omdat we de “taal spreken” en niet in de laatste plaats beschikken over de juiste papieren. U leest het: u vraagt, wij vliegen.

Waarom Slateboard voor uw drone-opnames?

  • Omdat wij gewend zijn beelden in een breder geheel te plaatsen. Na te denken over het verhaal dat met beeld verteld moet worden.
  • Omdat we niet alleen met de drone filmen maar het beeld ook goed kunnen monteren. En die montage desgewenst van vele extra’s kunnen voorzien.
  • Omdat we opgeleid, gecertificeerd én verzekerd zijn.

Drones voor fotografie en video

Voor foto en video kunnen we drones prima inzetten. Het bijzondere perspectief verleent het beeld vaak net dat beetje extra. Foto’s maken we in 12,1 megapixels dat groot genoeg is voor scherpe afdrukken tot pakweg 50 x 38 cm. En daarmee zeker groot genoeg voor afbeeldingen op uw website of social media. Foto’s schieten we in RAW zodat er een ruime nabewerking voor o.a. licht en kleur mogelijk is. Filmen kunnen we maximaal tot Ultra HD, ook wel bekend als 4K. Licht en wind zijn daarbij omstandigheden waar rekening mee gehouden dienen te worden. Wij maken onze opnames met een populaire drone die relatief weinig weegt, wendbaar is en bovendien mooie stabiele opnames maakt. Een laag gewicht betekent ook dat vliegen minder geluid maakt en daardoor een kleinere impact heeft op de omgeving; dat maakt het werken makkelijker. Een ander voordeel is dat de aanschaf overzichtelijk is en dat we daardoor niet zo snel bang zijn om de drone in te zetten, ook in omstandigheden die wat risicovoller zijn. Denk hierbij aan  weersomstandigheden, water, gebouwen en bomen. Gelukkig hebben we tijdens onze opnames nog nooit een drone verloren. In onze uitrusting zit o.a. een 6-tal accu’s zodat we kunnen doorgaan tot het perfecte plaatje geschoten is, reserve-onderdelen voor als er tijdens de shoot tóch wat tegen zit en diverse filters voor diverse lichtmomenten van de dag.

Meekijken

Graag willen onze opdrachtgevers vaak meekijken op het scherm en dat kan. Het voordeel hiervan is dat we dan samen kunnen werken aan het beeld dat zij in hun hoofd hebben. Maar door een locatiecheck vóóraf en het goed doorspreken van wensen hebben wij meestal voldoende “in beeld” wat de mogelijkheden zijn. Dus voel u zeker niet verplicht. Maar, als u het leuk vindt: u bent van harte welkom om tijdens de vlieg-operatie met ons mee te kijken.

Regelgeving

De wet- en regelgeving staat helaas niet alles toe. Toen de drone betaalbaar werd en beeld vanuit de lucht aan populariteit won wilde iedere opdrachtgever dronebeelden in zijn/haar video. Natuurlijk is klant koning maar soms kán of mag je gewoonweg niet vliegen op een bepaalde locatie. En soms voegt het beeld van bovenaf niets toe of doet het beeld vanuit de lucht zelfs afbreuk aan de totale video. En als wij dat kunnen motiveren zullen we niet nalaten u hierin te adviseren. Maar…. als klant blijft u koning: als het mág en het kán dan doen we het natuurlijk.

De wet- en regelgeving op het gebied van het vliegen met drones is continue aan verandering onderhevig. Niet in de laatste plaats doordat “Europa” bezig is de boel op één lijn te krijgen. Zo moet iedereen (bij zowel particulier als zakelijk gebruik) die een drone, met een eigen gewicht van méér dan 250 gram, bestuurt een soort brevet hebben. Een vliegvaardigheidsbewijs inclusief kennis van de wet- en regelgeving zeg maar. En dat is verstandig. Niet alleen kan een drone met zijn scherpe, sneldraaiende propellers verwondingen toebrengen, het ding hangt ook in de lucht en zou dus ook onbedoeld naar beneden kunnen komen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. En ook heb je, doordat de meeste drones voorzien zijn van een camera, te maken met privacywetgeving. Wij kennen alle regels, zijn gecertificeerde drone-operators, zijn verzekerd en willen bovendien niemand tot last zijn. U waarschijnlijk ook niet.

Alternatieven

Mocht het vliegen op een bepaalde locatie nou niet kunnen: alternatieven voor luchtopnames zijn er wellicht ook. Wij beschikken over een arsenaal aan apparatuur om bijzondere dynamiek in het beeld te brengen. Als voorbeeld noemen we opnames vanuit onze “reversed chase car” of het filmen vanaf een hoge kunstmatige positie.

Kosten

Wat kost een drone video? Dat is begrijpelijkerwijs een veelgestelde vraag. Net als bij vele ambachten werken ook wij met uurtarieven en betaalt u per gewerkt uur. Ons uurtarief bedraagt € 75,00 exclusief 21% BTW. Maar dan weet u nóg niet wat uw drone video kost en dat klopt. Wij weten het in dit stadium ook nog niet. Het is maar net wát u wilt, wáár u wilt en hoe u wilt. U mag aangeven of u alleen de opnames gemaakt wilt hebben en zelf met het beeldmateriaal aan de slag gaat of dat u wilt dat wij er vanuit de opnames een kant-en-klare (montage – kleur en beeldbewerking – muziek – voice-over – logo’s) video van maken. Vertel ons uw wensen en wij maken graag een complete aanbieding voor u.

Kijk voor recente dronefilms bij: “portfolio” en selecteer “Dronefilms”.

× Whatsapp