Over Slateboard

Slate & Board

Slateboard is afgeleid van twee Engelse woorden: slate en board. Een plaat van leisteen om met krijt filminfo op te kunnen schrijven. Vanuit de filmwereld herkent iedereen wel zo’n slateboard: “take two” gevolgd door het “klappen” van de bovenste lat van het slateboard net voordat de opname start. Oorspronkelijk bedoeld om geluid en beeld te kunnen synchroniseren en ook vandaag nog maken we er afhankelijk van de benodigde audio -bij interviews of dialogen- gebruik van. Het slateboard is net zo onlosmakelijk verbonden met de romantische voorstelling van de filmset als een regisseursstoel. Door de filmactie die er vanuit gaat vonden wij het destijds en nu nog steeds een toepasselijke naam voor ons bedrijf.

Gedreven filmmaker

Slateboard is een éénmanszaak maar dat wist u misschien al. Eénmanszaak is een juridische term die net als ZZP vaak voorkomt maar zegt u naast de grootte van het personeelsbestand nog niet veel over de inhoud. En die inhoud bestaat bij Slateboard grotendeels uit Jurgen Richter. Daarover méér onder het hoofdstuk wie. Jurgen beschikt vrijwel altijd over assistentie van iemand uit zijn vaste team mensen en spreekt daarom graag over “wij”. Jurgen is een gedreven videomaker waarover u later meer kunt lezen en beschikt over op de soort producties toegesneden hoeveelheid veelzijdig gereedschap. Daarover méér onder het hoofdstuk apparatuur.

Journalistieke filmwijze of uitgebreide regie

Slateboard filmt, daar waar mogelijk, op zogenaamde journalistieke wijze. Dit wil zeggen dat de personen of onderwerpen zoveel mogelijk in hun natuurlijke setting door hem worden vastgelegd. De personen die gefilmd worden voelen zich zo meer op hun gemak en de kijker zal bij een persoonlijke ontmoeting zowel persoon als situatie snel herkennen. Bovendien mag een film naar ons idee wel een mooie voorstelling van zaken geven maar de kijker nooit bedriegen. En de journalistieke wijze van filmen helpt daar dus bij.

Is uitgebreide regie wèl nodig dan zorgen we daar natuurlijk voor. We kunnen de cast en de locatie voor u regelen, schrijven het filmplan en draaiboek. Alles afhankelijk van de opdracht en uw wensen.

Plezier

Jurgen is vooral met Slateboard gestart omdat hij nog meer plezier in zijn werk wilde hebben. Ondanks de serieuze manier van werken is dat plezier tijdens de uitvoering van zijn opdrachten goed te merken. In veel gevallen blijkt het aanstekelijk te werken op opdrachtgevers en de gefilmde personen. Dàt is natuurlijk helemaal leuk maar belangrijker is dat het ook bijdraagt aan een goed eindresultaat.

× Whatsapp