Slow Motion leveren

Slow Motion

Een apart product vormt het maken van zogenaamde “slow motions”. Dit is een sterk vertraagde film die, wanneer met de juiste apparatuur en techniek gefilmd, vloeiende beelden laat zien. Hierdoor krijgt het onderwerp extra aandacht. In de hedendaagse reclame en grotere producties wordt deze techniek steeds vaker toegepast. Hoewel de “slomo” op zich dus ook een film is en onderdeel kan zijn van één van onze andere producten maken wij dit type film ook voor derden. Wij kunnen slomo’s maken op een basis van maximaal 800 fps (beelden per seconden) uitgaande van de Europese PAL filmstandaard. Met de wetenschap dat de gebruikelijke beeldsnelheid in Europa op 25 fps ligt is eenvoudig uit te rekenen welke vertraging dan mogelijk is: 800/25 = 32 x. De hiervoor benodigde “hoge snelheidscamera” en techniek is zeer specifiek; wij beschikken over beide.

Time Lapse

De slomo is eigenlijk de ingewikkelde tegenhanger van de tegenwoordig eveneens populaire “time lapse”. Bij een time lapse worden er juist veel mìnder beelden per seconde gemaakt en soms zelfs met een interval van enkele seconden of minuten tussen de beelden in. De opnames worden, door de camera of een programma, tot een filmpje samengesmolten en doordat de er op basis van de eerder genoemde 25 fps standaard tijd “mist” wordt het versneld afgespeeld. Veelal toegepast om statische situaties levendig te maken of een proces versneld te kunnen tonen. Ook voor de time lapse hebben we de apparatuur en de techniek in huis.

In de eerste 20 seconden van de onderstaande video ziet u de techniek van time lapse toegepast. Bijzonder hierbij is dat we het perspectief van het beeld gaande de time lapse ook nog aanpassen. Dit maakt het effect nog dramatischer. Na 20 seconden gaat de timelapse over in een slide show met foto’s van zeer zwaar onweer.

× Whatsapp