Stappenplan

Stappenplan

Afspraak

Indien u overweegt een film voor uw website, een bedrijfsfilm of instructiefilm te laten ontwikkelen, maken wij graag een afspraak. Wij bezoeken het liefste gelijk uw bedrijf of de filmlocatie die u in gedachten heeft, laten ons graag over uw produkten en/of diensten voorlichten, luisteren naar uw wensen, geven advies en nemen samen met u de vele mogelijkheden door. Bij vertrek moet ons de essentie van uw wensen duidelijk zijn.

Offerte

Het volgende contactmoment is een schriftelijke offerte waarin u naast omschrijving van onze ideeën over uitvoering van de gekozen mogelijkheden, zeg maar de basis van het filmplan, uiteraard ook onze basis prijsstelling, opties en onze voorwaarden ontvangt. Dit laatste kunt u overigens nu al lezen bij algemene voorwaarden. Na overleg, eventuele aanpassingen in de basis van het filmplan en akkoord op het geheel, stellen wij het contract op en sturen of mailen u dit door. Na ondertekening kunnen we aan de slag.

Script en draaiboek

De volgende zet is aan ons want in dit stadium ontwikkelen wij het filmplan of het script, de call sheet en het draaiboek. Zodra gereed ontvangt u deze samen met de planning voor de filmdag(en). Méér over script en draaiboek kunt u lezen bij hoe werkt het. Dan komt de filmdag zelf.

Filmdag

Door het draaiboek weet u al wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten, en de call sheet geeft aan wie er wanneer verwacht wordt. Als u voor de optie visagie gekozen heeft start de dag met dit onderdeel en raakt u een beetje gewend aan het idee. De opnamedag is voor direct betrokkenen vaak spannend maar dit verdwijnt snel. Indien is afgesproken dat iemand tekst rechtsreeks tot de kijker richt, en dus in de camera gaat spreken, wordt daar meestal tegenop gezien. Begrijpelijk maar niet nodig want als optie kunt u kiezen voor het gebruik van een autocue zodat ook dit onderdeel soepel verloopt. Na de filmdag volgt het meest tijdrovende deel van de gehele productie: de montagefase met eventuele toevoeging van muziek, voice-over en nabewerking. Méér hierover in het onderdeel “geluid, muziek en voice-over“.

Exclusieve preview

Afhankelijk van het product en prijs krijgt u in het lopende montageproces zgn. Hold & Witness Points, momenten waarop u even kunt meekijken. Dat kan bij voorkeur in onze montagestudio maar kan ook via een afgeschermd deel op onze website. Zo blijft u aangesloten en weten we zeker dat het eindresultaat wordt wat u er ook van verwacht. We bespreken uw eventuele op- en aanmerkingen en kunnen zo nodig nog bijsturen. Zodra u akkoord bent met de opzet laat u ons dit snel weten want dan kunnen we verder.

Aanlevering

Hierop volgt de afwerking en aanlevering. De aanlevering geschiedt in het eerder besproken formaat en medium. Met een actuele film van uw onderneming kunt u laten zien waar u voor staat. En met een goede instructiefilm onderstreept u uw zorgvuldige handelwijze naar uw personeel of klant of voldoet u simpelweg aan de wetgeving. Door ons vastgelegde presentaties vergroten het bereik enorm en wanneer u een event door ons laat vastleggen betekent dit naast extra aandacht voor u en/of sponsoren dat u bij de organisatie van het volgende evenement minder hoeft uit te leggen: bekijk het filmpje maar. U bent weer helemaal bij.

Opslag van projectmateriaal

Standaard bewaren wij, onder voorbehoud van alle rechten, kosteloos het in het kader van uw opdracht geschoten projectmateriaal voor de periode van één jaar zodat bij een vervolgopdracht deze basis al voorhanden is. Ook handig wanneer zich kleine wijzigingen in uw organisatie voordoen. Door onze opslag kunnen we met wellicht een paar aanpassingen uw film weer helemaal up-to-date maken. Ook langer dan 12 maanden opslaan kan dus handig zijn; dit gebeurt tegen een geringe vergoeding. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

× Whatsapp