Beschermde fauna herlocaliseren

  • 7 mei 2023
1024 768 Slateboard

WAAR BLIJVEN DE VLEERMUIZEN EN MUSSEN

Voor woningbouwcorporatie Woonforte zijn we bezig met de tweede documentaire over de vernieuwing van het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn. Een hechte woongemeenschap waarin 172 huizen in 3 fases vernieuwd worden. Naast het wel en wee van bewoners en omwonenden heeft Woonforte ook aandacht voor de fauna in deze wijken en met name tijdens de onvermijdelijke sloopwerkzaamheden. Nu de huizen in fase 2 voltooiing naderen wordt inmiddels gekeken naar de huizen in fase 3, die op de nominatie staan begin 2024 gesloopt te worden. om te voorkomen dat er bij sloopwerkzaamheden dieren gewond of gedood zouden worden wordt ver vooraf actie ondernomen om deze bewoners uit de woningen te weren. Op een diervriendelijke manier welteverstaan. We spreken hier met name over vleermuizen en huismussen. Openingen in huizen worden dichtgemaakt en omdat met name vleermuizen door de kleinste gaatjes kruipen, worden er éénwegkasten geplaatst op openingen. Dat wil zeggen dat er dieren uit kunnen maar niet meer naar binnen. In de buurt van de te slopen woningen worden nieuwe onderkomens geplaatst. Van dit item maakten we een kleine reportage die wel later terug zullen zien als onderdeel van de documentaire. In de reportage komt een bioloog en vleermuiskenner aan het woord. Mooi werk!

× Whatsapp