New gear

  • 14 september 2022
1024 786 Slateboard

NIEUWE EDIT COMPUTER

Sinds 2014 werken we met het “tonnetje” van Apple: de MacPro. Een wonderlijk stuk design waar Apple om bekend staat. Wellicht heeft Apple bij het ontwerp van deze langverwachte opvolger van de oude MacPro het begrip “form follows function” wel omgedraaid naar “function follows form”. En dat was volgens insiders niet de beste keuze. Erg mooi maar in de praktijk niet praktisch want warmte-afvoer bleek een probleem met uitval van de machine tot gevolg. Inmiddels bestaat er al een tijdje een nieuwe MacPro die dan ook de vormfactor van het tonnetje verlaten heeft. Sterker nog: de nieuwe lijkt veel overigens veel op de oude Pro van vóór 2013. Na vele updates en uitbreidingen van geheugen op onze onze MacPro hebben we nu een nieuwe Apple Studio edit computer gekocht. Het minimalistische design is er nog steeds maar nu voorzien van een ultrasnelle M1 chip en 1TB flash geheugen; helemaal weer up-to-date voor alles dat er op ons afkomt. We hopen dat de hick-ups van de laatste maanden daarmee voorbij zijn en we weer ongeremd kunnen editten.  

× Whatsapp