Londen. De opbouw van een ‘outdoor exhibition’

  • 25 april 2019
1024 576 Slateboard

Van Trotter UK, een Engelse firma die ’temporary signage’ levert, hebben we de opdracht gekregen een promotiefilm te maken. In die promotiefilm laten we zien hoe de firma een openlucht tentoonstelling opbouwt. De tentoonstelling draagt de -voor een openlucht tentoonstelling- toepasselijke naam ‘Streets of The World’. De grote Trotters, want zo heten deze hoogwaardig afgewerkte mobiele billboards, zullen geplaatst worden op trottoirs en pleinen, midden in de loopruimtes van het wandelend publiek. En dat alles in de financiële wijk ‘Canary Wharf’ in Londen.

Ons is gevraagd de opbouw overdag én ’s nachts te filmen. Niet minder dan 59 Trotters met 195 grotere en kleinere afbeeldingen zullen vanuit ogenschijnlijk het niets verrijzen. Dat de opbouw zowel overdag als ’s avonds plaatsvindt heeft met de tijdsdruk te maken. Zo kort mogelijk mogen de residenten van Canary Wharf -of deze nu privé of zakelijk zijn- hinder ondervinden van de opbouw werkzaamheden. Een leuke maar uitdagende klus voor Trotter. Maar ook voor ons. Wij gewend -zeg maar vérwend- om vanuit onze eigen Slateboard bus te werken maar nu zullen we vanuit een paar koffers moeten werken. Uit andere praktische overwegingen vliegen we namelijk in.

-update

Inmiddels hebben we de opnames overdag afgerond. De dag begon grijs met de nodige regen. Maar nog vóór de middag brak de lucht en werden we getrakteerd op een mooi zonnetje en prachtige wolkenpartijen. Op naar de nachtopnames komende week.

Wordt vervolgd.

× Whatsapp