Slateboard films in Museum

  • 28 juli 2020
1024 683 Slateboard

SCHEVENINGEN Muzee Scheveningen is een cultuur- en natuurhistorisch museum in de Nederlandse badplaats Scheveningen dat de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven van die plaats in beeld brengt, vooral in relatie tot de zee en de visserij. In de afgelopen jaren hebben wij meerdere films gemaakt over zaken van cultuurhistorische waarde die zich en rond Scheveningen afspelen. 3 Van deze films worden vanaf vandaag vertoond in de “Van der Toorn kamer” die grotendeels is ingericht met de inboedel van Casa Maria: de villa aan de Zeekant in Scheveningen waar de familie Van der Toorn gewoond heeft. De wanden van de voorkamer zijn bekleed met tekst- en fotobehang en geven een beeld van de familie Van der Toorn door de eeuwen heen. Wij zijn trots dat onze films een bijdrage mogen leveren aan het cultuurhistorisch besef van de bezoekers.

× Whatsapp