Gastcollege bij Fioretti College

  • 16 oktober 2019
1024 575 Slateboard

HILLEGOM┬áDat was leuk om te doen: een gastcollege geven op het Fioretti College in Hillegom. Op uitnodiging mocht ik daar aan MBO studenten in de richting media en techniek vertellen wat ons werk inhoudt. Daarvoor heb ik de presentatie gebruikt die we elders ook wel eens geven en dan verder aangepast op deze doelgroep. Zoals ik al schreef was het leuk en mijn respect voor onderwijzend personeel is verder toegenomen. Zie zo’n kruiwagen met kikkers, want zo mag je 25 jongeren in een lokaal wel noemen, maar eens bij de les te houden. Het lukte mij, door regelmatig een beurt uit de delen. Ik was verrast door de zinnige antwoorden; het is een media generatie die alles met filmpjes heeft en doet. De studenten waren vooral ge├»nteresseerd in de camera’s maar de beoogde nadruk lag op microfoons en interviewtechniek. Daags na mijn presentatie moesten deze leerlingen namelijk interviews afnemen op een beurs. Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop.

× Whatsapp