Filmpresentaties op opening Van der Toornkamer in Muzee

  • 12 oktober 2019
1024 576 Slateboard

DEN HAAG In Muzee, een museum in Scheveningen dat vooral gericht is op alles rondom zee en visserij uit Scheveningen was de opening van de Van der Toorn kamer. (J.J.) Van der Toon was een reder uit Scheveningen en woonde laatstelijk in een prachtig huis aan de Zeekant op de Scheveningse boulevard. Nadat JJ’s laatste telg overleden is heeft de stichting, die de nalatenschap beheert, het huis verkocht. Veel stukken van cultuurhistorische waarde zijn overgedragen aan Muzee die daar meest geconcentreerd ten toon gesteld worden. Voor de opening hadden vele betrokkenen zich verzameld in de presentatiezaal waar temidden van prachtige schilderijen door een conservator van Muzee en een bestuurslid van Stichting van der Toorn gesproken werd. Tussendoor werden door Slateboard geproduceerde films vertoond: restauratie museumschip SCH-236 en museumroute Scheveningen. In de filmzaal werd op een groot scherm de film over Casa Maria, het huis van JJ van der Toorn getoond. Mooie aandacht en bovendien de première voor die films die, behalve aan de stichting en de familie, nog niet eerder vertoond zijn aan groter publiek. 

× Whatsapp