Hallo, hallo, wie stinkt daar zo?

  • 25 juli 2019
1024 576 Slateboard

LEIDEN Als kind deden mijn zus en ik vaak een spelletje en dat werd ingezet met de vraag: ‘Hallo, hallo, wie stinkt daar zo?’ waarop de ander dan al giechelend antwoordde: ‘het mannetje van de radio.’ Zo’n 50 jaar later was deze vraag opnieuw actueel want op opnieuw een hete dag van het jaar moest, ter afronding van de opleiding stemacteur, de stemdemo worden ingesproken in de studio in Leiden. Het “zweetkamertje” in Leiden doelt op een kamertje waar pas afgestudeerden hun handtekening kunnen zetten maar de bijnaam is ook wel toepasselijk voor deze geluiddichte kamer. De kamer is weliswaar voorzien van airco maar die kan tijdens het inspreken niet aan vanwege het lawaai. Ik hoop dat er na mij niet direct opnieuw ingesproken moest worden. En zo ja dan toch, dan zal er gevraagd worden Hallo, hallo …… en dan zeggen ze vast: dat was Jurgen, het mannetje van de radio.

× Whatsapp