Portugezen vs de Britten. Bom dia!

  • 5 juli 2019
1024 683 Slateboard

Eind april reisden we twee keer af naar Londen voor een filmklus. Het vliegtripje (want zo mag je 40 minuten in de lucht wel noemen) zélf stelt natuurlijk niks voor. Hoe anders was het bij de Britse douane. Vanaf het moment dat je aan de beurt bent tot het moment dat ik mijn koffertje terug kreeg duurde langer dan de vlucht.

Deze keer ging de reis naar Portugal voor het filmen van een luxe villa aan de kostelijke Algarve. 2,5 Uur in de lucht dus spreken we deze keer echt van een “reis”. Vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport, zoals Zestienhoven tegenwoordig heet. Ook deze keer ging mijn cabinekoffertje-met-inhoud door de security. ‘Goedemiddag, prima hoor’ en dóór. Het Schengen gebeuren heeft daar natuurlijk niets mee te maken. En op Faro? Hetzelfde laken en pak bij de security, geen enkel probleem. Terwijl ik nog zó zei: Bom dia.

× Whatsapp