Graveren van een gedenksteen

  • 6 januari 2022
1024 683 Slateboard

NA EEN PAAR EEUWEN AAN VERVANGING TOE

Grafmonumenten: een bijzonder artikel. Zeker bij familiegraven zijn ze vaak van een fors formaat. Maar zo “de tand des tijds” aan mensen knaagt en hen uiteindelijk √≥nder zo’n stenen plaat doet belanden, zo knaagt de tijd ook aan de plaat. Een paar eeuwen gaat ie mee maar langzaam vervagen teksten en als je dan geluk hebt, wordt de steen vervangen om de herinnering in ieder geval leesbaar te houden. Vandaag waren we in een werkplaats in Poeldijk om het graveren van de tekst vast te leggen. Voor de eerder gemaakte film over de graven van de Scheveningse redersfamilie Van der Toorn. Nu moeten we dit nieuw ontdekte graf, voorzien van de nieuwe steen, toevoegen aan de film. Best lastig want zo’n film is een harmonieus en afgerond geheel. We maken er zeker wel iets moois van. Deze opnames waren in ieder geval de moeite waard. Door de genoten gastvrijheid en leerzame mo(nu)menten.

× Whatsapp