prijswinnaar: Movares - Amsterdam CS

ONZE OPDRACHT Movares is verantwoordelijk voor het ontwerp van de derde boog bij Amsterdam CS: de overkapping van het busplatform. Ook deed Movares mee aan de verkiezing voor “De Vernufteling”, een prestigieuze ingenieursprijs welke een ingenieursprijs en een publieksprijs kent. Hiervoor wilde zij een film waarin alle innovaties tot hun recht zouden komen. Bij de aanpak hebben we ervoor gekozen de verantwoordelijke ingenieur (de mens) het verhaal achter het ontwerp te laten vertellen en dit te ondersteunen met ontwerptekeningen en actuele beelden. Dat laatste was nog niet eenvoudig omdat het project, hoewel al in gebruik, zich nog steeds in een bouwsituatie bevindt. Het eerste, de tekeningen, hebben we vaak terug laten komen “over” het bestaande beeld waardoor dit een rode draad in de film werd. Het resultaat mag er zijn: Movares heeft inderdaad de publieksprijs gewonnen. De ingenieursprijs ging deze keer aan hun neus voorbij, waarschijnlijk omdat een aantal innovaties dat gebruikt is in dit ontwerp al eerder deze prijs gewonnen had. Grappig was wel dat de zaal gevraagd werd, te beoordelen aan de hand van de filmpjes, wie van de drie genomineerden (w.o. dus Movares) de ingenieursprijs gewonnen zou hebben. Daar kwam Movares óók als winnaar uit de bus. De jury had echter anders besloten. Movares is bij met de publieksprijs; de film heeft zijn werk goed gedaan.

ONZE OPDRACHTGEVER Laszlo Vakar, senior consultant bij Movares: Jurgen heeft een korte film voor ons gemaakt over een van onze projecten om ons bedrijf te profileren. Hij moest daarbij een complex project met acht innovaties in circa drie minuten film zien te vangen en er de kijker voor zien te enthousiasmeren. Heel creatief wist hij in korte tijd een uitstekende film te produceren. Daarbij creëerde hij prachtige beelden met technische tekeningen die over het gerealiseerde beeld vloeiden. Zo wist hij uitstekend de technische complexiteit te suggereren die bij het ontwerp kwam kijken. En dat alles op een esthetisch heel hoog niveau. Hij wist een sfeer te creëren waarin je ook als niet-acteur voor de camera jezelf durfde te zijn. Ook was alles ruim binnen de deadline gereed. Het resultaat is prachtig. Wij zijn er heel trots op en hij mag dat dubbel zijn!!!

  • Over onze portfolio
    In onze portfolio treft u per project een videofilm, een beschrijving van onze opdracht en informatie over of een testimonial van onze opdrachtgever aan. Ook treft u ònder de videofilms foto's aan die veelal zijn gemaakt tijdens de opnames. Helaas zijn -op verzoek van de klant- véél van de door ons gemaakte videofilms niet openbaar. Wilt u iets laten maken maar ziet u daarvan geen voorbeeld terug in ons portfolio, laat het ons aub weten.
× Whatsapp