2 burgemeesters in bekendmaking winnaars Lions' Peace Poster Contest

ONZE OPDRACHT Maak een, voor kinderen uit groep 8 van de basisschool, spannende video van de jurering en bekendmaking van de 25 klasse-winnaars en vervolgens van de top 3 overall. Het gaat hier om de Peace Poster Contest die wereldwijd door Lions International georganiseerd wordt. In de gemeente Alphen aan den Rijn wordt deze wedstrijd georganiseerd door Lions Alphen aan den Rijn en Lions Rhijnhart. In deze wedstrijd die overigens dit jaar voor de 30e keer organiseert wordt, worden kinderen uit groep 8 gevraagd een tekening te maken die vrede uitbeeldt. Ieder jaar wordt aan deze wedstrijd een thema verbonden en dit jaar is dat ‘elkaar helpen geeft vrede’. Een vakkundige jury bestaande uit 2 beeldend kunstenaars én de winnaar van het vorige jaar maakt de selectie. Éérst de klasse winnaars en dan de 3-2-1 winnaars. Die top 3 wordt door de burgemeester- samen met de jeugdburgemeester van Alphen aan den Rijn gepresenteerd. De winnaar van dit jaar gaat door naar de landelijke verkiezing en de winnaar daarvan zelfs internationaal. Het grote feest met zo’n 300 kinderen dat ieder jaar een spectaculaire ontknoping kent en al jaren in de hal van Woonboulevard Da Vinci plaatsvindt kan vanwege Covid-19 jammer genoeg geen doorgang vinden. Ook kan de burgemeester om deze reden zelfs niet naar een verkleinde bijeenkomst komen. Wel zijn de burgemeesters bereid de bekendmaking in het stadhuis te doen. Samengevat: of we wat met deze vraag kunnen. 😉

ONZE UITVOERING De grote hal is leeg en donker; vanwege de maandag zijn de meeste winkels nog gesloten. Bijna alle tekeningen hangen aan een glaswand waarachter een sportschool gevestigd is. Met grote cartoon-achtige letters (in Lions kleuren) en spannende muziek hebben we zoveel als mogelijk dezelfde spanning erin gebracht als bij de live verkiezing. Omdat de video op alle scholen op vrijwel hetzelfde tijdstip vertoond werd zijn eerst de klasse-winnaars gepresenteerd. Maar liefst 25 scholen komen zo voorbij, met de naam van de winnaar én de tekening in beeld. Om het voor alle kinderen die de 25 winnaars uit “moeten” kijken een beetje interessant te houden maken we met een ticker (lopende tekstregel onderin beeld) prijzen bekend. Daarna de bekendmaking van de top 3 in het stadhuis. Met een “hele echte” start van het altijd weer voor velen tot de verbeelding sprekende slateboard (voor synchronisatie geluid en beeld) start deze bekendmaking. Inmiddels is de video op alle scholen vertoond en hebben we live reacties tijdens de vertoningen mogen bekijken; heel erg leuk! Deze reacties kunnen we helaas niet tonen omdat er begrijpelijkerwijs voor al deze kinderen geen toestemming van de ouders beschikbaar is. Maar, u kunt zich er vast wel wat bij voorstellen. Alleen al het gejoel van zo’n klas! Toch nog feest.

  • Over onze portfolio
    In onze portfolio treft u per project een videofilm, een beschrijving van onze opdracht en informatie over of een testimonial van onze opdrachtgever aan. Ook treft u ònder de videofilms foto's aan die veelal zijn gemaakt tijdens de opnames. Helaas zijn -op verzoek van de klant- véél van de door ons gemaakte videofilms niet openbaar. Wilt u iets laten maken maar ziet u daarvan geen voorbeeld terug in ons portfolio, laat het ons aub weten.
× Whatsapp