De locatie-scout

  • 2 april 2023
1024 640 Slateboard

DE LOCATIE-SCOUT ALS ULTIEME VOORBEREIDING

Zodra we een aanvraag voor een nieuwe filmklus hebben gaan we natuurlijk een offerte maken. In de offerte geven we graag aan wat de mogelijkheden zijn rondom de vraag maar ook de ónmogelijkheden. Dat klinkt wellicht wat negatief maar wij denken dat het beter is om ons in een aanbieding te baseren op ervaring of onderzoek. En zo doen we vaak in het kader van een aanbieding, een locatie-scout. Daarbij gaan we zelf op zoek naar een geschikte filmlocatie of bezoeken de door de klant aangegeven plek(ken). Voor een recente aanvraag bezochten we deze keer een nieuwbouw-locatie waarbij op verzoek van de klant een drone ingezet moet worden. Gelegen in een drukke binnenstad én aan het spoor was de invulling van deze wens niet gelijk toe te zeggen. De vlieg-app van Luchtverkeersleiding Nederland gaf weliswaar aan dan het zou moeten kunnen maar de nabijheid van een treinstation had onze aandacht. Dus hebben we de mogelijkheden getest door een, overigens geslaagde, proefvlucht uit te voeren; ook leuk voor de klant om te zien. De offerte is inmiddels omgezet in een opdracht.

× Whatsapp