Kenners aan boord

  • 9 november 2022
Kennis voor de SCH-236 Noordster
1024 768 Slateboard

SCHEVENINGSE KENNISBANK IN STUDIO

5 Jaar lang volgen en verslaan we de restauratie van één van de laatste in Scheveningen gebouwde haringloggers. In die jaren hebben we een kleine 8 terrabite aan videomateriaal verzameld. We maken nog een aantal interviews met betrokkenen en dan is aan ons de schone taak om alle beelden te comprimeren tot tweetal video’s. Één relatief korte voor gebruik aan boord van het -inmiddels museum- schip en één lange voor overig gebruik. Vandaag waren drie Scheveningers in de studio die ofwel hebben meegewerkt aan de restauratie ofwel veel kennis hebben van Scheveningen in het algemeen en de vleetvisserij in het bijzonder. Hun inhoudelijke duiding van de diverse gefilmde onderdelen van schip en ambacht zullen we meenemen in de montage. Wordt vervolgd.    

× Whatsapp