2 Burgemeesters voor de prijs van 1 (winnaar)

  • 27 oktober 2022
1024 576 Slateboard

PEACE POSTER CONTEST VERSLAGEN

Voor het derde achtereenvolgende jaar versloegen we begin deze week de jurering en prijsuitreiking van de Peaceposter tekenwedstrijd van de Lions. Kinderen uit groep 8 van diverse Alphense scholen werd gevraagd een tekening te maken die het thema “laat je hart je leiden” verbeeldt. Méér dan 600 fraaie inzendingen maakten het de vakjury moeilijk een goede keuze te maken. Uiteindelijk bleven er 27 klasse-winnaars over waaruit weer drie genomineerd werden gekozen. De genomineerde tekeningen werden meegenomen naar het stadhuis in Alphen aan den Rijn en de kinder-burgemeester maakte samen met de grote-mensen-burgemeester de winnaar bekend. Wij versloegen de jurering en de selecties en monteren deze samen met een inleidend praatje van de Lions voorzitter tot een spektakel dat in de klassen van de deelnemende scholen vertoond zal worden. De afgelopen 2 jaar was dit een noodmaatregel vanwege de Corona restricties maar dit jaar heeft de organisatie vanwege de positieve reacties gevraagd dit nogmaals te doen. De klassen staan kennelijk tijdens de vertoning van de film op hun kop. Hoe leuk is dat.

× Whatsapp