Poldergeist – aflevering De Zwaan

  • 17 juni 2014
709 531 Slateboard

Wonend en werkend in het Groene Hart van Nederland en bovendien fietsliefhebber kom ik veel mooie dingen in de natuur tegen. Vaak heb ik dan geen of niet de goede camera bij me maar soms heb ik geluk en stond ik toevallig op de goede plaats klaar. Zo ook deze keer: een zwaan die eens lekker de veren opschudt. Wonderlijk hoe zo’n zwaan, vermoedelijk al watertrappelend, uit het water kan komen. De vleugels worden mooi aangelicht door de avondzon. Zoals gezegd: soms heb je geluk.

Dit is gefilmd met een hoge frame rate (400 fps) en 16-voudig vertraagd (terug naar 25fps). Door toeval en zoals vaak met natuuropnames was het deze keer mogelijk door een flinke portie geluk. In mijn dagelijks werk zoeken we deze momenten bewust op en hebben we de regie heel wat meer in handen; de techniek is er klaar voor.

Onze klanten

 

× Whatsapp